Beneficiile pentru sănătate ale terapiei prin frig regulate

Beneficiile pentru sănătate ale terapiei prin frig regulate

Să vedem câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale terapiei prin frig regulate:

Doar trei minute într-o cameră de crioterapie determină o reducere rapidă a temperaturii țesuturilor și a temperaturii corpului, precum și o constricție a vaselor de sânge. Odată scoase din cameră, vasele de sânge se dilată, permițând proteinelor antiinflamatorii să inunde zonele lezate.

O temperatura scazuta vă poate oferi un impuls pentru sănătate și bunăstare. Și este nevoie de doar câteva minute de expunere la frig pentru a începe să culegeți beneficiile. Atunci când practicați terapia prin frig în mod regulat, este posibil să observați efecte și mai semnificative.

Să vedem câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale terapiei prin frig regulate:

Scăderea inflamației

Dacă vă simțiți inflamat, dureros sau cu dureri, terapia prin frig poate ajuta la diminuarea inflamației. Expunerea la frig face ca vasele de sânge să se strângă, reducând fluxul de sânge către zonele lezate, ceea ce ajută la reducerea edemului și a inflamației.

Îmbunătățirea metabolismului și pierderea în greutate

Temperaturile reci care te fac să tremuri ar putea să te ajute să îți accelerezi metabolismul. Celulele adipoase brune, atunci când sunt expuse la frig, pot genera căldură prin arderea grăsimilor. Celulele de grăsime brună sunt localizate mai ales în jurul gâtului și al umerilor. Această ardere crescută a caloriilor poate ajuta chiar la pierderea în greutate.

O stare de spirit mai bună și claritate mentală

În timp ce terapia prin frig s-ar putea să nu se simtă imediat plăcută pentru pielea ta, aceasta îți poate da, de fapt, o îmbunătățire a dispoziției. Frigul ajută la starea de spirit prin stimularea producției de dopamină în creier, un neurotransmițător care este asociat cu plăcerea.

Somn îmbunătățit

S-ar putea să fi auzit că a face o baie înainte de culcare te ajută să te relaxezi – dar un duș rece ar putea fi chiar mai bun pentru un somn sănătos. Făcând un duș rece chiar înainte de culcare ajută la scăderea temperaturii corpului, ceea ce face ca adormirea să fie mai ușoară. De asemenea, este recomandat să reduceți temperatura din dormitor la 65 – 67 grade Fahrenheit.

Recuperare îmbunătățită după exerciții fizice

Ar putea părea contraintuitiv, dar cercetări mai noi sugerează că terapia prin frig poate îmbunătăți recuperarea după exerciții fizice atunci când este practicată la câteva ore după antrenament, mai degrabă decât imediat. Inflamația cauzată de antrenamentul dumneavoastră este de fapt un lucru bun – așa devin mușchii dumneavoastră mai puternici și mai rezistenți. Așadar, planificați-vă baia de gheață sau altă terapie prin frig pentru o perioadă de timp după antrenament și v-ați putea recupera mai ușor.

Când să nu folosiți terapia prin frig

Terapia prin frig nu este întotdeauna o idee bună. Pentru unele persoane și anumite condiții de sănătate, aceasta poate face potențial mai mult rău decât bine. Dacă vă aflați în oricare dintre următoarele situații, este mai bine să săriți peste terapia prin frig:

Trăiți cu tulburări senzoriale, inclusiv diabet, care vă împiedică să simțiți anumite senzații

Mușchi sau articulații înțepenite

Circulație deficitară sau orice afecțiune care provoacă o circulație deficitară

Trăiți cu boli cardiovasculare sau cardiace (ar trebui să vă consultați mai întâi medicul)

Femeile însărcinate

#TerapieHiperbarăCluj #OxigenoterapieHiperbară #TratamentHiperbarCluj #CentruHiperbarCluj #CamerăHiperbară #SănătateCluj #RecuperareCluj #OxigenareHiperbară #SesiuniHiperbarCluj #CălitateaVieții